Natalia Gómezek eta Pello Osorok irabazi dute lehenengo Erandioko Duatloia

Iker Rincon Moreno 2018ko api. 23a, 15:48
Sestaoko Triatloi Taldeko emakume irabazleak. © ERANDIOKO UDALA

Joan den zapatuan estreinatu zen Erandioko Esprint Duatloia. Lehenengo edizio horretan Natalia Gómez Euskadiko duatloi-txapeldun barakaldarra eta Pello Osoro Espainiako neguko triatloi-txapeldun eibartarra nagusitu ziren, ibilbidea amaitu zuten 120 atleten artean.

Erandioko Txirrindulari Elkarteak eta Bilbao Triatloi Taldeak antolatutako proba mendean hartu zuten Sestaoko Triatloi Taldeko emakumeek. Joan den otsailaren 17an Sopelako Duatloian egin zuten legez, Altzagako podiumeko maila denak bete zituzten. Natalia Gómezek berretsi zuen Sopelako garaipena, Erandion ordu bat, sei minutu eta 37 segundoko marka eginda; Beatriz Lalagunak eta Andrea Medierok, ostera, euren sailkapenak trukatu zituzten. Lalagunak bigarren postua lortu zuen Altzagan, Sopelako hirugarrena hobetuta; Medierok, berriz, maila bat galdu zuen Erandioko duatloian. Bestalde, Girls On Fire talde getxoztarrak lortu zuen taldekako bigarren postua.

Gizonezkoei dagokienez, Pello osoro heldu zen aurrena Altzagako helmugan, 26,5 kilometroak 57 minutu eta 22 segundoan bete ondoren. Bere atzean lotu ziren Eder Rodriguez eta Alberto Bravo. Taldeka, TKrono triatloi-talde getxoztarra bigarren geratu zen.