Bizkaiko Parrileroen I.go Txapelketa egingo dute zapatuan Algortako San Nikolas plazan

Iker Rincon Moreno 2015ko eka. 10a, 11:30

© Getxoko Udala.

Zapatu honetan, hilak 13, Bizkaiko Parrileroen I.go Txapelketa egingo dute Algortako San Nikolas plazan, 21:30etik aurrera. Bertan, 250 lagunentzako karpa jarriko dute eta, txapelketa egiteaz gainera, bertaratutakoentzako menua ere prestatuko dute, 35 eurotan. Menua honakoa izango da: labanaz moztutako urdaiazpikoa, Rougie etxeko foie, olagarroa, itsas-zapoa eta txuleta parrillan, postrea, kafea eta edariak. Afari horretarako txartelak Sustrai, Salem, Burdinola, Maggie’s, Jolas-Aurre eta Saniko tabernetan erosi daitezke. Ekimena Jakitea Elkarteak eta Sanikolas-Basagoiti Ibilbidea izenekoan dauden tabernek antolatu dute.

Xabier Zabaletak Jakitea Elkarteko presidenteak adierazi duenez, “txapelketako parte hartzaileek gure gastronomiako izen handiko parrileroek, plazako arkupetan kokatuko diren parrillatan menuaren zati bat prestatu behar izango dute. Epaimahai profesional batek euren lana baloratuko du eta lehenengo eta bigarren sailkatuek, udaren amaieran Donostiako Alde Zaharrean egingo den Euskal herriko Txapelketan parte hartzeko aukera izango dute”.

Orain arte, sei lokalek eman dute izena txapelketarako: Igeretxe, Gurea, Hormaondo, Etxanobe, Fuentene eta Txorierrota.

Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakuleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun