Espainiako marka apurtu du Javier Fontaneda getxoztarrak

Iker Rincon Moreno 2015ko uzt. 21a, 12:45

Javier Fontaneda, Durangoko Atletismo Taldearen elastikoagaz. © FELIX SANCHEZ ARRAZOLA - DURANGO KIROL TALDEA

Javier Fontaneda atleta getxoztarrak Espainiako errekorra apurtu du 1.500 metroko lasterketan, 50 urte baino gehiagokoen master mailan. Balentria pasa den uztailaren 11n egin zuen, Durangon. Izan ere, bertan burutu zen Euskadiko Atletismo Txapelketa. Fontanedak 4 minutu 10 segundo eta 96 ehunen egin zuen, orain arte Juan Vazquez Sanchez malagarrak zeukan marka ia bi segundotan jaitsiz. Gainera, Europako hirugarren markarik onena lortu du horrela.

Javier Fontaneda, Munduko Txapelketarako prestatzen dabil. Proba hori abuztuaren lehenengo hamabostaldian egingo da, Lyonen (Frantzia) eta bera hiru probatan lehiatuko da: 5.000 metroko lasterketan, abuztuaren 7an; 10.000 metroko proban, 10ean; eta maratoi erdian, abuztuaren 16an.

Aurretik, pasa den maiatzaren 16an, Fontanedak berak duen 3.000 metroko Espainiako errekorra jaistetik  76 ehunenetara geratu zen atleta getxoztarra. Kantabrian lehiatutako lasterketan, 08.52,06 egin zuen. Aste bat beranduago, maitzaren 23an, Espainiako 10.000 metroko markarik onena gainditzear geratu zen, Basaurin. Hala ere, estatu-mailako bigarren denborarik onena eta Munduko bosgarrena lortu zituen proba berean, 50 urte gorako mailan.