Martinez del Alamo eta Mimenza, Bizkaiko Zubiaren txapeldunak

Iker Rincon Moreno 2016ko api. 21a, 19:42
Araceli Martinez, helmugan. © BIZKAIKO ZUBIAREN MARATOI ERDIA

Araceli Martinez del Alamo eta Aitor Mimenza Bizkaiko Zubiaren Erdi Maratoiaren irabazleak izan ziren pasa den domekan. 21 kilometro horietan, Portugalete eta Areeta bitarteko ibilbidea bete zuten, Sestao, Barakaldo, Bilbo, Erandio eta Leioako udalerrietatik igaroz. 867 kirol zalek amaitu zuten proba.

Aitor Mimenzak ordu bat baino gehiago behar izan zuen maratoi erdia bukatzeko: 01.08.59, alegia. David Lahera korrikalariari lau minutu eta hamabost segundoko aldea atera zion, eta Juan Perez Moran getxoztarrari, ordea, bost minutu eta 28 segundokoa. Emakumezkoen txapeldunak, Martinez del Alamok, 01.28.54 marka egin zuen, Tania Saez de la Fuente bilbotarra (01.29.20) eta Mari Carmen Gartzia (01.30.47) atzean utzita.