Ane Camaño eta Ainhize Pintado karatekak Espainiako Txapelketan izango dira aste-akabuan

Iker Rincon Moreno 2016ko api. 22a, 18:40

Ane Camaño, iaz Santoñan. © JAVIER - GETXO KARATE

Getxo Karate Klubeko Ane Camaño eta Ainhize Pintado borrokalariak Espainiako Haur Karate Txapelketan izango dira aste-akabuan, Murtzian. Bertako Kirolen Jauregiak Estatu espainoleko 13 urte bitarteko karatekarik onenak batuko ditu.

Espainiako eta Murtziako karate-federazioek antolatutako txapelketan lau kategoria izango dira: benjaminak (7 urtera arte), kimuak (8 eta 9 urtekoak), haurrak (10 eta 11 urtekoak) eta gazteak (13 urte bitartekoak). Jarduerak zapatuan 15:00etan hasiko dira inaugurazio-ekitaldiaren bidez.

Ainhize Pintadok hirugarren postua lortu zuen pasa den urtarrilean Oviedoko IOSTK sariketan, 13 eta 14 urtetako nesken artean, Kata modalitatean. Iaz ere, podiumeko beheko aldea zapaldu zuen Kantabrian, maiatzean jokatu zen Pielagos Haraneko Nazioarteko Txapelketan, gazte mailan.

Ane Camaño ez da estreinatu aurten podiumetan, baina Eskolarteko EAEko Jokoak irabazi zituen iaz kimu mailan, Kata modalitatean. Era berean, Kantabrian hirugarren sailkatu zen Pielagos Haraneko Nazioarteko Txapelketan, haur mailan.