Ilargi Garcíak urrezkoa eskuratu du Euskadiko I. Nazioarteko Sariketan

Iker Rincon Moreno 2016ko aza. 18a, 15:49

Ilargi García podiumaren goikaldean. © MARGA LUENGOS - EUSKADIKO TAEKWONDO FEDERAZIOA

Ilargi García taekwondo-borrokalari getxoztarrak urrezko domina lortu zuen Euskadiko I. Nazioarteko Sariketan, 53 kiloz azpiko mailaren barruan, pasa den azaroaren 5ean. Lehiaketa Bilboko Miribillako Bizkaia pilotalekuan jokatu zen, 400 bat kirolariren artean.

Lehenengo borrokaldian, Ilargi Garcíak mendean hartu zuen Maria Aviñoa katalana, 11.0eko emaitza lortuta. Finalerdietan, Andrea García madrildarra izan zuen aurkari eta lehia horretan ere nagusitu zen, 2.1eko emaitza estuari esker. Azkenik, merezimendu osoz irabazi zion Noemi Alba katalanari torneoaren finalean, 11.4. Taekwondolari getxoztarra prestatzen dabil daborduko Espainiako taldekako txapelketarako eta Euskadiko eta Espainiako banakako txapelketei begira.