Itziar Lopez de Uralde Oroi-lasterketa egingo dute domekan

Erredakzioa 2019ko abe. 13a, 13:39
Artxiboko irudia.

Getxo Atletismo Taldeak antolatutako proba Faduran hasiko da 11:00etan, eta udalerriko auzoetan barrena 9 kilometro egin ondoren Fadurara bertara itzuliko da, atletismo pistako helmugara. Lasterketa hasi baino lehen, 10:30ean, lekukotasun-proba egingo da, 2 kilometrokoa, haurrei eta familiei zuzendua.

Iazko edizioak mila atleta baino gehiago izan zituen lehian. Gizonezkoetan, Real Sociedadeko Hassan Oubaddi izan zen garailea, 26 minutu eta 42 segundoko denbora eginda (lasterketako errekorra gainditzeko 16 segundora gelditu zen), Kamali Majdoubi eta Ahmed Moujane gainditu zituena. Emakumezkoetan, Bilbao Atletismo taldeko Majida Maayou izan zen irabazlea, 31 minutu eta 26 segundoko erlojupekoagaz, Andrea de la Torre eta June Arbeoren aurretik. Aimad Bouzianek eta Maider Fernandezek beteranoetan, Pedro Sellaresek eta Uxue Agirrek gazteetan, eta Igor Ruizek eta Garbiñe Ballesterosek juniorretan, Memorialeko garaileen nomina osatu zuten.