Getxo Rugby taldeari igotzeko aukerak murriztu zaizkio Sant Cugaten aurka galdu ostean

Erredakzioa 2023ko ots. 14a, 08:43

Getxo Rugby taldeak urteko bigarren porrota jarraian jaso zuen domekan, hilaren 12an, Sant Cugat talde kataluniarraren aurka 16-17 galdu ostean. Defentsako puntu gehigarriei esker saihestu dute azken postua, Jaeneko taldeak alde okerragoa baitu. Egun berean, Getxo Rugbyko talde inklusiboak ere partida jokatu zuen Hernani CREren aurka. Hemen dituzue domekan UK Foto elkartekoek ateratako argazki-sorta.

Getxo Rugby taldeak bi porrot jaso ditu denboraldiko bigarren fasearen hasieran, oraindik sei jardunaldi falta zaizkiola Ohorezko B Mailako Talde Elitean. Hurrengo irteera Alcobendasera izango dute, igoera lortzeko lehiako faborito nagusiaren etxera, hain zuzen ere. Taldearen egoera asko aldatu behar da getxotarrek play-offetako lau postuetatik bat lortzeko aukera izan dezaten.

Taldeko ordezkariek aurtengo  ingurua zera adierazi dute: "Oraindik denboraldi asko geratzen da, baina elkarren aurka jokatu duten bi talde kataluniarren aurka utzitako sentsazioek ez dute baikortasunera gonbidatzen. Hala ere, porrotak norberaren akatsengatik etorri dira, eta etorkizunean hainbeste egiten ez badira, egoera alda daiteke".

Partidaren kronika

Faduran jokatutako partiduari dagokionez, garaipena lortzeko urduritasunak pisu handia izan zuen alde batean zein bestean, ez hainbeste hasieran, baina bai amaieran. Partida animatuta hasi zen eta erasoko lehen aukeran Sant Cugatek markagailua estreinatu zuen, 0-5, 2. minutuan.

Katalanak indartsu hasi ziren, baina Getxok azkar erreakzionatu zuen eta hurrengo saiakeran etxekoen aldeko kolpe batean, ostikada makilakadaz bilatu zuten. Horri esker, Peio Arratek etxekoen markagailua estreinatu zuen 3-5, 4. minutuan. Hortik aurrera etxekoek agintea hartu zuten, baina ezin izan zuten punturik lortu. Behin eta berriz saiatu ostean, mele erdiratu baten irteeran getxoztarren hiru laurdenek azkar jokatu zuten Peio Cirardak entsegua lortu zuen  arte, 8-5, 11. minutuan.

David Martinek eta Brad Linklaterrek zuzentzen zituzten jokalariak askatu egin ziren eta euren jokoa eskura erakutsi ahal izan zuten. Pase sorta eder baten ondoren, Gert Cronjék zuloa aurkitu zuen eta gogor jo zuen bisitarien defentsa-sarea hausteko. Getxo Rugby taldeak erantzun sendoa eman zuen, baina ez zuen bi transformazioetako bat ere lortu, hala ere, 15 minutuan 13-5. aldea areagotzea lortu zuten.

Hortik aurrera, partida berdindu egin zen eta minutu asko igaro ziren arrisku aukerarik gabe bi aldeen hutsegiteen ondorioz. Sant Cugatek hori aprobetxatu zuen jokaldi isolatu batean beste entsegu bat lortzeko eta etxekoek zuten distantzia laburtzeko, 13-10, 29. minutuan. Puntu horretan bazirudien bi taldeetako bat ere ez zela eroso sentitzen Fadurako zelaian. Getxok abantaila handitu gura izan zuen, baina ez zuen forma aurkitu eta Peio Arratek emandako ostikoagaz konformatu behar izan ziren, 16-10, 36. minutuan. Horrela heldu zen partida atsedenaldira.

Bigarren zatia getxoztarren etengabeko domeinuagaz hasi zen. Lehen minututik, lehen zatian ez bezala, Getxo hobeto hasi zen eta jabetzaren kontrola menderatu zuen, baina etxekoen hutsegiteek kondenatu egin zieten. Erabaki txarrek, hutsegiteek paseetan eta harreretan, jokoaren jarraitutasuna oztopatu zuten, eta banaka saiatzen zirenean, Sant Cugaten defentsak gelditzen zituen.

Minutuak aurrera joan ahala Getxoren aldeko sei puntuko aldea ez zen aldatzen. Saiakera batzuk entseguan bukatzeko gertu egon ziren, baina bategatik edo besteagatik baloian amaitzen zuten katalanen alde. Beste saio bat egin gura zuten, zorterik gabe.

Etxekoen akatsek porrotera kondenatu zituen etxekoa; izan ere, amaierarako bost minutu baino gutxiago falta zirenean, Sant Cugaten mele bat izan zuten entsegu-marratik bost metrora. Fase eta saiakera askoren ondoren, Guillem Rosek funtsezko entsegua lortu zuen, Jan Benitok transformatuta eta bisitariak aurretik jarri ziren 16-17, 77. minutuan. Katalanek zutoinen artean pasatu zuten lehen ostikada, partidaren amaierako txistua jotzeko oso denbora falta zenean aurretik jartzea lortuz.

Getxo markagailuari buelta ematen saiatu zen, baina zortea eta eraginkortasuna galtzen jarraitu zuen. Horrela amaitu zen etxekoak oso minduta utzi zituen norgehiagoka.

Oraindik sei jardunaldi geratzen dira aurretik eta hurrengo irteera zaila izango zaie, baina partida bakoitza amaierara arte jokatu beharko da igoerako play-offari agur ez esateko.