Virginia Diaz eta Esther Briz saritu ditu Espainiako Arraun Federazioak

Erredakzioa 2023ko api. 24a, 13:31
Virginia Diaz, erdian, Marcos Morales entrenatzaileagaz eta Asunción Loriente FEReko presidenteagaz. © RASPAS

Raspas del Embarcadero Arraun Elkarteko Virginia Diaz eta Esther Briz arraunlariek jaso dituzte Espainiako Arraun Federazioak (FER) emandako 2022ko Arraunlari Onenaren eta Itsas Arraunaren sariak, hurrenez hurren, joan den zapatuan, hilak 22, Madrilen ospatutako urteroko Galan.

2022ko Arraun Sariek Estatuko arraunlariek iaz pilatutako merituak aitortzen dituzte. Virginia Diazen kasuan, Munduko Txapelketako seigarren postuagatik jaso du Arraunlari Onenaren Saria, skiff modalitatean (1x) lortutakoa. Baina, horrez gain, Virginiak beste titulu batzuk ere pilatu zituen iaz. Distantzia luzeko eta pistako Espainiako Txapelketan urrezko domina lortu zuen skiffean, Europako Txapelketan finalista izan zen, skiffean ere, eta Espainiako taldean sartzeko Udaberriko Openean garaile izan zen.

Era berean, 2023 honetan ere ibilbidea ondo bideratuta du: Espainiako ergometro txapelduna da, Estatuko errekor berria eginda; eta Espainiako selekzioan sartzeko Udaberriko Openean garaipena eskuratu du berriro.

Esther Briz eta bere taldekide Ander Martin. © RASPAS

Raspasen fitxaketa berriak, Esther Briz Zamorano aragoarrak, berriz, itsasoko arraunaren aitortza jaso du, Ander Martin Domingo mungiarragaz batera, itsas arrauneko scull bikoitzeko (CMix2x) Munduko eta Europako txapeldun tituluagatik, mistoen mailan. Unibertsitate Ligako irabazlea izan zen AEBetan; gainera, skiffeko 23 urtez azpiko Espainiako txapelduna da, baita pistako scull bikoitzeko txapeldunordea eta ergometroko errekor nazionala 23 urtez azpikoen mailan ere. Era berean, Nazioarteko Arraun Federazioak iazko urriko munduko arraunlari onena izendatu zuen.

2023 urtea ere modu esperantzagarrian hasi du: Espainiako txapeldunorde absolutua da ergometroan eta bigarren postua egin du Espainiako selekzioan sartzeko Udaberriko Irekian.

Zaragozako Helios Igeriketa Zentrotik datorren arraunlari hori, "world class" bat dela nabarmendu dute taldeko kideek, eta, beste hainbat titulu ditu: "Besteak beste, munduko 5 urre, Europako beste 3 eta Espainiako txapel ugari ditu, batez ere itsasoko arraunketaren modalitatean, nahiz eta baten bat ere baduen skiffean. Gainera, World Rowing Arraun Elkarteen Nazioarteko Federazioko kirolarien batzordean itsas arraunaren ordezkari izateko hautatu dute".