Babestutako edukia

Algortak merezi duen txokoa

Izaro Garcia · Hodei Torres 2025eko abenduaren 18a

Eskaintza osoa eramateko prestatua dago, aste-akabuetan goskaria bertan jateko aukera izanik.

Algortako bihotzean bada leku bat el buen comer kontzeptua hitz hutsa ez dena: La Fiambrera. Hemen janariarekiko maitasunak, sasoiko produktuek, Km 0 filosofiak eta etxe-zaporeko platerek markatzen dute bere nortasuna; Noelia Fuertesek, Noe izenez ezagunagoa den bertako chefak berak dioen bezala: "Nik jango ez nukeen ezer ez diot inori emango".

Bost urteko ibilbidean, gosariak, brunch oparoak eta eguneko platerak bihurtu dira etxeko markarik ezagunenak. Noek berak "Goskari" hitza sortu du euskaraz brunch-a izendatzeko. Astean zehar, eguneko platera bertan jateko aukera dago, baina adi! Eskaintza osoa eramateko prestatuta dago, aste-akabuetan goskaria bertan jateko aukera izanik.

Gainera, bezero bakoitzaren beharretara egokitzen dira: glutenik gabeko aukerak, gatzik gabeko proposamenak, alergiak edo dieta bereziak dituztenentzako menu pertsonalizatuak… Aurretiazko abisua emanez gero, edozer presta dezakete, mimoz eta berehala.

Zer lehenesten duzue produktuetan?

Guk geuk egiten ez duguna gure filosofia partekatzen duten hornitzaileen bidez eskuratzen saiatzen gara, tokiko ekoizleen bidez, noski.

Bruch-a edo goskaria, gosariaren eta bazkariaren arteko "topaketa", herriko klasikoetako bat bihurtu da. Aste-akabuetan eta jaiegunetan eskaintzen da, eta hainbat plater hartzen ditu barne: tostada edo sandwicha, lasagna edo enpanada, kafea, koktelak… dena prezio itxian.  

Esan bezala, La Fiambrerak urte osoan zehar eskaintzen du eramateko menua, Instagramen edo WhatsApp bitartez kontsulta daitekeena. Eta hori gutxi balitz, aurten Gabonetako menu berezia prestatu dute: marisko-saldak, kroketak, edo etxeko sukaldean askori kostatzen zaizkien plateretarako oinarriak. "Gure bezeroei lana erraztu nahi diegu", dio Noek.

Baina eskaintza ez da hor bukatzen. Kuadrilentzat prestatutako bazkari zein afari bereziak ere aukera dira, gutxienez 10 pertsonako taldeentzat. Taldea bertan hartzen dute eta tokian prestatutako menu bereziak zerbitzatzen dituzte, pintxoetatik hasi eta plater nagusietaraino.

La Fiambrera tokiko gastronomiaren eta ospakizun intimoen bilgune bihurtu da. Patio atsegin batean, musikagaz edo lagun artean, disfrutatzeko egina. Eta "behin probatzen duenak, gehienetan, bueltatzen da".

Bisita bat egiten animatuko zara? Aholku bakarra: gosaldu gabe etorri, goskariak ez baitu barkatzen.

VERMUCRETA

Vermoutha eskuan, kroketak mahai gainean eta biniloak martxan. Hilero, La Fiambrerak bazkalordua festa bihurtzen du, DJ bategaz, patioa jendez beteta… Elkartzeko aitzakia ezin hobea! Aurten bost urte bete dituen proiektuaren barruan, Vermucreta askorentzat ohitura da; besteentzat, ordea, galdu ezineko plana.

Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakurleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun