Parte hartzen duen kazola bakoitzean gutxienez 2 kg barraskilo egon behar dira. Halaber, Bizkaitar saltsa, egun horretan bertan egin behar da, antolatzaileek prestatutako lekuan. Horretarako, butano-bonbonak edo barbakoak erabiliko dira, ezingo da egurrik erabilik, eta butano-goma begiratuko da (epemuga eta abar). Gainera, behar den materiala eraman behar du parte-hartzaile bakoitzak.
Hala, parte-hartzaile bakoitzak, kazola bat aurkeztu dezake: saltsa beretik ezin da kazola bat baino gehiago aurkeztu. Era berean, epaimahaiaren erabakia gora jo ezina da.
Sariak 14:00etan banatuko dira eta hurrengoak dira: lehenengo postuan, txapela, 40 euro, trofeoa eta saria; bigarren postuan, 30 euro, sariak eta trofeoa eta hirugarren postuan, 20 euro, sariak eta trofeoa. Gainera, lehenengo 10 sailkatuentzako sariak egongo dira.