Etorkizuneko sukaldariak prestatzeko jardunaldi gastronomikoak, Leioan

Iker Rincon Moreno 2016ko mar. 4a, 14:47

Boroa jatetxeak aurkeztutako plateretako bat.

Leioako Ostalaritza Eskola VI. Jardunaldi Gastronomikoetan murgilduta dago egunotan. Ekimena bigarren ikasturteko ikasleei zuzenduta dago; izan ere, behin eskola teorikoak eta praktikoak gaindituta, jatetxeetan praktikak egitera salto egin beharko dute datozen egunetan. Hala, urtero legez, Eskolak hainbat lekutako jatetxeak eta ekoizleak gonbidatu ditu jardunaldi horietara, ikasleek gonbidatutako sukaldariakaz trikimailuak eta errezeta bereziak zuzenean ikusi, ikasi eta prestatzeko. Atzo, eguenean, Zornotzako Boroa jatetxeari egokitu zitzaion menua aurkeztea; hau da, gazi-gozoak ziren hamar postre. HIRUKA bertan egon zen, Eskolako Lukitxene jangelan, etorkizuneko sukaldariek mimo eta detaile handiz prestatutako plater bereziak dastatzeko, gastronomiaren munduko beste hainbat kidegaz batera.Dena gozo-gozo egon zen; eskerrik asko!

Boroa jatetxetik etorritako Victor de Castro eta Iñigo Elorriaga sukaldariek, beste kide batez lagunduta, aurrez aurre eta zehaztasun handiz erakutsi zizkieten Leioako Ostalaritza Eskolako bigarren mailako sukaldari-ikasleei euren menua egiteko pauso guztiak. Ondoren, etorkizuneko zerbitzari eta sommelier gazteek aurrez prestaturiko menu hori gonbidatuei tentu handiz zerbitzatu zieten, cava ezberdinez lagunduta. Izan ere, egun horretan, Boroa jatetxeaz gain, cava produktugile bat ere gonbidatu zuten, sommelierren artean cavaren nondik norakoak ezagutarazteko.

Menua hamar plater gozoz osaturik zegoen, zapore gozo eta gazien artean, irudien eta ikuspegien jolasa bermatzen zuena. Izan ere, platerean aurkezten zena, askotan, ez zen aldez aurretik zirudiena, Tomatea eta Limoia izena zeroatenak, kasu.

Boroa jatetxeak aurkeztutako menua:

Boroa jatetxeko sukaldariak eta gonbidatuetako hiru lagun:

Leioako Sukaldaritza Eskolako ikasleak:

Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakuleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun