Casa de Marinos jatetxeko "Amatxu" pintxoak brontzea eskuratu du Euskal Herriko pintxo lehiaketan

Ander 2023ko aza. 3a, 10:30

Alex eta Juanma Diaz sukaldariak anaiak Casa de Marinos jatetxeko sukaldean.

Juanma eta Alex Diaz sukaldariek sortu dute hegaluzea, tomatea eta piperrada-krema daramatzan "Amatxu" pintxoa. Azaldu dutenez, Euskal Herriko pintxo lehiaketan hirugarren saria jaso duen mokadutxoa beraien amaren errezeta dago inspiratuta: hegaluzea tomateagaz.

"Gure amarengandik etorri zitzaigun ideia, tomatea eta pipermin kamustuagaz egiten zigun hegaluze tomatedunetik, hain zuzen", kontatu du Juanmak. Hortik abiatuta, berak eta Alex bere anaiak Euskal Herriko pintxo txapelketara aurkeztu zuten "Amatxu" izeneko pintxoak honako osagai hauek daramatzala zehaztu du sukaldariak: "hegaluze-buñuelo bat tomateagaz, piperrada bategaz eta pipermin eta ozpin maionesa".

Sukaldariak adierazi duenez, pintxo horregaz beraien amari omenaldia ere egin gura izan diote, berak prestatutako hegaluzea tomatearekin errezetaren zapore tradizional hori miniatura bihurtuta aurkeztu gura izan dutelako.

Ez da Diaz anaien sorkuntzak sarituak diren lehen aldia; izan ere, 2021ean, "Humo de almadraba" pintxoagaz tapa onenaren Estatu Espainoleko Sari Nazionala irabazi zuten, eta beste hainbat aitorpen jaso dituzte azken urteotan.

Juanmak kontatu duenez, horrelako lehiaketetara aurkezteko pintxoen sortze-prozesua ez da gauza erraza, "epaileek batez ere zaporea balioesten dute, baina baita egingarritasuna eta teknika ere". 

Sukaldariak kontatu du saria jaso ostean jendeak hori eskatzen diela, eta horrelako sariak jasotzeak izena eta ospea ematen dietela bai sukaldariari, baita jatetxeari ere, "beraz, denontzako albiste ona da". Iragarri du horrelako lehiaketetara aurkezten jarraitzeko asmoa dutela: "Zuk bilatzen duzuna pintxo batean lortzea lan nekeza da, baina horretan lanean jarraituko dugu".

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Rest. Casa de Marinos Uribe Kosta (@elhotelito)

Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakuleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun