Oihane Hernandez, sopeloztar bat futboleko munduko txapeldun

Ander Zarraga 2023ko abu. 21a, 10:32

Oihane Hernandez sopeloztarra atzo irabazitako garaikurragaz. © OIHANE HERNANDEZ

Espainiako selekzioak Australian eta Zeelanda Berrian jokatu den Munduko Kopako finala irabazi zuen atzo, hilak 20, Ingalaterrari 1-0 irabazi ostean. Zelaian aritu ziren Espainiako selekzioko jokalarien artean euskaldun bi izan ziren: Irene Paredes legazpiarra eta Oihane Hernandez sopeloztarra, biak Athleticeko jokalari ohiak.

Hernandez eta Paredes futboleko Munduko Kopa irabazten duten Euskal Herriko lehen emakumeak izatea ere lortu dute. Beraien aurretik, bost gizonek bakarrik dute marka hori: Bixente Lizarazu, Didier Deschamps, Javi Martinez, Xabi Alonso eta Fernando Llorente.

Atzoko finalaren aurretik, Hernandezek Australian eta Zeelanda Berrian jokatu den txapelketako sei partida jokatu ditu, horietako bi titular moduan. Atzoko finalean, Carmonak egin zuen partidako gol bakarra 29. minutuan, eta, bigarren zatian, 60. minutuan, atera zen futbol-zelaira Hernandez, Alba Redondo ordezkatzeko eta eskuineko hegaletik selekzioaren defentsa indartzeko.

23 urteko sopeloztarrak 2018-2019 denboraldian debutatu zuen Athleticeko lehen taldeagaz eta ordutik 109 partida jokatu eta hiru gol sartu ditu bost denboralditan. Orain, Hernandezek talde zurigorria utzi eta Real Madrilen jokatuko du hurrengo denboralditik aurrera.