Arakistain eta Lizardi gailendu dira Mutrikun jokatu den Elite Txapelketako finalean

Ander Zarraga 2023ko urr. 31a, 09:36

Barikuko finalean lehiatu ziren bikoteak, partiduaren aurretik. © DANOK BAT PELOTAZALE ELKARTEA

Aurreko barikuan, lau puntistarik onenak aritu ziren Mutrikuko Miruaitz frontoian jokatu zen Elite Txapelketako finalean. Aurreko bost barikuetan jokatu duten ligaxkan sailkatu ostean, txapelketa irabaztea lortu dute Ihart Arakistain sopeloztarra eta Eneritz Lizardi mutrikuarra, finalean Erika Mugartegi eta Arai Lejardi 9-15 eta 13-15 mendean hartuta.

Jokalariek ikuskizun izugarria eskaini zieten Miruaitz pilotalekura hurbildu ziren ikusleei. Antolatzaileek nabarmendu zutenez, "txapelketako partidarik onena izan zen, laurak maila oso altuan aritu ziren; aspaldiko partidarik onena".

Elite Txapelketako bigarren edizioa izan da Arakistainek eta Lizardik irabazi dutena, iaz Berriatuan lehengoz jokatu ostean. Antolatzaileek lehiaketaren arrakasta azpimarratu zuten, eta emakumezkoen zesta-punta hazkunde betean dagoen adierazgarria dela ere gaineratu zuten.

Arakistain eta Lizardi aurreko barikuetan Miruaitz frontoian jokatu zen ligaxkako bigarren aurrelari eta atzelari onenak ere izendatu dituzte; izan ere, bikoteak atzetik aurrera egin du sailkapenean, finalerako sailkatu arte.

Aurreko urriaren 27ko finalean, Erika Mugartegi eta Arai Lejardi markina-xemeindarrak izan zituzten aurkari, oso ondo elkar-ulertzen duen bikotea. Lehen setean, mutrikuarrak eta sopeloztarrak ideia argiakaz kantxaratu ziren eta min handia egin zieten aurkariei, pilota erreboteraino atzeratuz. Arakistainek ere lehiakideak baino hobeto bukatu zituen tantoak aurreko aldean eta, 9-15 bukatu zuten lehen seta.

Bigarren zatia lehiatuago egon zen eta Lejardi eta Lizardi aurrez aurre aritu ziren atzeko koadroetan. Biek maila handia erakutsi zuten, eta urdinen akatsek abantaila eman zieten markina-xemeindarrei. Hala ere, Arakistainek min egin handia zien aurrean, eta 13-13 berdindu ostean, hutsegite gutxiago egin zituzten eta txapela Arakistain eta Lizardirentzako izan zen azkenean.