Sopelako ostalaritza dinamizatu eta Sopela Gustora pintxo lehiaketa aurkeztu dute

Nahia Martinez Gondra 2025ko mai. 23a, 11:22

Sopelako bederatzi establezimenduk eta Larrabasterrako seik parte hartuko dute. © FREEPIK

Udalerriko ostalaritza sektoreari bultzada emateko asmoz, dinamizazio-ekintza bat jarri du martxan Sopelako Udaleko Toki Garapen sailak. Haren baitan, bi pintxo lehiaketa egingo dituzte, Sopela erdigunean eta Larrabasterran. Pintxo lehiaketaren lehen aldi honetan, Sopelako bederatzi establezimenduk  eta Larrabasterrako seik parte hartuko dute. Maiatzaren 30ean, 31n eta  ekainaren 1ean egingo dute lehen saioa udalerriaren erdigunean, eta, ekainaren 6an, 7an eta 8an, bigarrena, Larrabasterran. 

Udalak bi prestakuntza saio egin zituen Sopelako ostalariakaz. Apirilaren 28an eta maiatzaren 12an, hain zuzen ere. Lehenengo saioan, herriaren eta lokal  bakoitzaren nortasuna landu zen, lehiaketako pintxorik onena sortzeko. Orduan, jaso zituzten lehiaketaren izena eta irudia sortzeko ideia nagusiak: “konfiantza”,  “giro ona”, “herriko giroa” edo “hurbiltasuna” bezalako hitzak nabarmendu  zituzten. Era berean, kolore nagusiak ere zehaztu zituzten: urdina eta berdea. 

Bigarren saioa, berriz, teknikoagoa izan zen, eta produktuen errentagarritasuna  eta eskaintza gastronomikoa bezalako gaiak landu ziren, baita prezio egokienak zeintzuk izan zitezkeen kalkulatu ere. Modu parte hartzaile horretan landu du ostalaritza sektoreak ekimena, pintxo lehiaketa antolatzen ari den enpresagaz elkarlanean. Sopela Gustora deitu dute.  

Maiatzaren hasieran, argazki eta elkarrizketa saioak egin dituzte pintxo lehiaketa promozionatzeko. Era berean, sare sozialetan ere sortu dute kontua: @sopelagustora, Instagramen eta Facebooken.  

Eder Garcia Toki Garapeneko zinegotziaren hitzetan, garrantzitsua da halako ekimenen bitartez ostalaritza sektorea herritarrengana hurbiltzea: “Lehiaketa  honen bitartez, ez dugu Sopela dinamizatu nahi soilik. Herrian dugun ostalaritza  sektorea ezagutarazi eta balioan jarri nahi dugu, baita herritarrek barraren  atzean lanean dabilen jendea ezagutzea eta euren produktuak dastatzea ere”.

Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakurleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun