Urteko Ekoguneko lehen ikastaroetan izena emateko epea zabalik dago

Ander Zarraga 2023ko urt. 5a, 10:24
Ikastaroak elikadura-ohitura osasungarri eta jasangarrien ingurukoak izango dira.

Uribe Kostako Mankomunitateko Iraunkortasun Sailak 2023ko lehen lauhileko Ekoguneko ikastaroen zerrenda aurkezteagaz batera, horietan izena emateko epea ere zabaldu du. Prozesua online egin beharko da eta hilaren 25era arte egongo da zabali; urtarrilaren 30ean argitaratuko dituzte onartutakoen zerrenda.

Guztira, Mankomunitateak 19 ikastaro eskainiko ditu kide diren udalerrietan erroldatuta dauden ume eta gazteentzako. Elikadura jasangarriagaz eta osasuntsuagaz eta kontsumo arduratsuagaz lotuta egongo diren ikastaroak otsailetik maiatzera bitartean egingo dituzte Sopelako Urgitxieta plazan dauden bulegoetan. Horietan parte hartzeko gutxieneko adina zortzi urtekoa izango da, baina tailer bakoitzak bere adin-tarte zehatza izango duela zehaztu dute.

Izena emateko prozesua online egin beharko da Mankomunitatearen webguneko esteka honen bitartez urtarrilaren 25a baino lehen. Halaber, webgune horretan ikastaroei buruzko informazio guztia egongo da zehaztuta, baita araudia eta egutegiak ere.

Ikastaroak:

  1. Sukaldaritza eskola umeentzat (8-12 urte, euskaraz).
  2. Sukaldaritza eskola gazteentzat (13-18 urte euskaraz).
  3. Osasuntsu eta elikagarri jatea, sukaldean denbora laburra erabiliz.
  4. Gozo-gozo bizi, azukrerik gabeko postreak janez.
  5. Bete ezazu zeure jaki-tokia kalitatezko produktuakaz. Nola egin etxeko marmeladak eta pateak.
  6. Bete ezazu zeure jaki-tokia kalitatezko produktuakaz. Nola egin etxeko saltsa gazi-gozoak.
  7. Bete ezazu zeure jaki-tokia kalitatezko produktuakaz. Nola egin etxeko hartzigarriak.
  8. Egin zeure ernamuinduak, artisau erara.
  9. Elikadura-subiranotasuna eta agroekofeminismoa.
  10. Nola egin errezeta dibertigarriak, etxekoakaz batera kozinatzeko.
  11. Nola egin etxeko esneki naturalak.
  12. Otartekoak, askariak eta etxeko zukuak.
  13. Urtebetetze osasungarriak, benetako janariakaz.
  14. Biziraupeneko sukaldaritza osasungarria, etxetik atera berriak diren gazteentzat.
  15. Udaberriko sukaldaritza.
  16. Nola egin hanburgesa begetarianoak eta horietarako saltsak.
  17. Nola egin entsaladak eta edergarri osasungarriak.
  18. Zereal integralak, energia-iturri.
  19. Nola egin hainbat ogi eta brioche-mota, ore ama erabiliz.
Irakurle agurgarria:

HIRUKA gure eskualdeko euskara hutsezko hedabide bakarra da; egunero 10 udalerriren berri ematen dugu, eta hilabetero doan duzu aldizkaria kalean, tokiko komertzioetan zein erakunde publikoen egoitzetan. Eta orain doan bidaliko dizugu etxera nahi izanez gero! Proiektua bizirik jarraitzeko, ezinbestekoa dugu zu bezalako irakuleen babesa eta ekarpen ekonomikoa.

Egin zaitez HIRUKAlagun eta gozatu euskaraz!


Izan zaitez HIRUKAlagun