Elena Loyok eta Majdoubi Kamalik irabazi dute Itziar López de Uralde omentzeko elkartasun-lasterketa

Iker Rincon Moreno 2017ko abe. 18a, 17:34
Gaur goizeko ekitaldia. © GETXOKO UDALA

Elena Loyo eta Majdoubi Kamali kirolariak nagusitu ziren atzo, domekan, Itziar López de Uralderen omentze-lasterketan. Antolatzaileek 2.342 euroko txekea eman diote gaur Getxoko Cáritas erakundeari.

Itxartu Taldea elkarteak antolatutako lasterketaren 34. edizioan 1.600 atletak eman zuen izena, euriteak iragarri zeuden arren. Halere, eguraldia espero baino okerragoa izan zen eta 1.062 kirolari baino ez zen heldu helmugara, herri-lasterketaren bederatzi kilometroak bete ondoren.

Elena Loyo ahalegindu zen iaz ezarritako marka apurtzen, baina atletak ez zuen lortu. Dena den, denbora ona egin zuen eta sailkapen mistoko 11. postuan sailkatu zen. Gizonezkoetan, nabaria izan zen El Hassan Oubaddi azken urteotako irabazleak parte hartu ez izana. Hala, Majdoubi Kameni Portugalete taldeko marokoarrak hartu zuen bere lekua.

Lekukotasun-lasterketan, 576 adingabek eta 256 helduk egin zuten korrika, bi kilometroko zirkuituan.