Paralinpiar Jokoak

Asier Garciaren selekzioa gurpildun aulkiko saskibaloiko dominen lehiatik kanpo geratu da

Erredakzioa 2024ko ira. 4a, 17:52

Asier Garcia, artxiboko irudian.

Asier Garcia gurpildun aulkiko saskibaloiko jokalari getxoztarrak ezin izango ditu finalerdiak jokatu Pariseko Paralinpiar Jokoetan, atzoko final-laurdenetan 49-57 galdu ondoren Alemaniaren aurka. Gaur, bosgarren posturako partida jokatu du bere taldeak, baina ezin izan dute Australia garaitu (78-74).

Garcia kide duen Espainiako Selekzioak agur esan dio Jokoetan podiuma lortzeko ametsari, final-laurdenetako lehia gogorrean Alemania sendo baten aurka galdu ostean. Taldeak sentsazio onak erakutsi zituen multzoen fasean, baina ezin izan ditu aurreko arrakastak errepikatu eta dominarik gabe geratu da edizio honetan.

Asier Garciaren selekzioak zilarra irabazi zuen 2016ko Rioko Paralinpiar Jokoetan eta azken Europako Txapelketan, eta hirugarren finalerdia jarraian lortzeko itxaropena zuen.