Guztira, 24 eskulangilek parte hartuko dute Leioako XXVIII. Artisautza eta Gastronomia Azokan: eskulangintzan jardun ohi duten hamabi (osagarriak, bitxiak, altzariak, beira, larrukiak, jostailuak, keramika...) eta gastronomia-saileko beste horrenbeste (olioa, ardoa, patea, gazta, eztia, hestebeteak, ogia, euskal pastela, pastak, bonboiak...eta itsaskiak ere bai). Horietako batzuk dastatzeko aukera ere egongo da: ardoa, gazta, patea, hestebeteak eta ogia, hurrenez hurren.
Zuzenean
Bestalde, bost tailer izango dira, bi egunetan zehar, artisauetako batzuk nola lan egiten duten aurrez aurre ikusi ahal izateko. Gauzak horrela, larunbatean, ehoziri-lana, zurgintza, koadernaketa eta argizarigintza erakutsiko dute. Igandean, berriz, beiragintzak ordezkatuko du ehoziri-lana.