Mikel Erdozainek indartsu egin du debuta Paralinpiar Jokoetan, baina finaletik kanpo geratu da

Ander Zarraga 2024ko abu. 30a, 13:57

Mikel Erdozain kirolari leioaztarrak 22 urte ditu eta igeriketaz gain, beste hainbat kiroletan aritu da orain arte. © FEDPC

Mikel Erdozain igerilari leioaztarrak bere debuta egin zuen atzo goizean Parisko Paralinpiar Jokoetan, igeriketako S2 mailako bizkar estiloko 100 metroetako sailkapen seriean lehiatuz. 3:10.73ko denboragaz hamargarren postuan bukatu eskuratu zuen Erdozainek, finalaren atarian geratuz.

Hurrengo txandara iritsi ez arren, tetraparesia espastiko distonikoa eta diszinesia dituen kirolaria pozik agertu zen bere jardunagaz. Estreinako proba mugarri garrantzitsua izan da 22 urteko kirolariaren ibilbidean, bocciatik igeriketara igaro ostean.

Aurretik, leioaztarrak mahai-tenisa, surfa, eskalada eta xakea ere praktikatu ditu, azken horretan Bizkaiko taldekako txapelduna ere izan zen. Horrez gain, orain arte boccian ere aritu da eta urrea eskuratu zuen gazteentzako Espainiako txapelketan.

Igeriketan 2017an hasi zen, Natlia Folgado entrenatzaileagaz batera, Deportiva Nautica Portugalete taldean. Hala ere, COVID-19aren pandemiaren ostean klubeko atal egokitua desagertu egin zen, eta hortik Erandio Baitan taldera pasatu zen. Apirilean, Nazioarteko Batzorde Paralinpikoak Madeiran (Portugal) egin zen Europako txapelketara joateko gonbidapena egin zion, eta horretan, Erdozain hiru kategoriatako finaletara heldu zen, bi bigarren postu eta bosgarren bat eskuratuz.